„De carte nu scapi!”

Cultură Din oraş

A treia ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (6-11 octombrie) va aduce multe surprize clujenilor. Pe lângă numeroasele lecturi publice, lansări de carte și recitaluri de poezie, publicul iubitor de carte își va putea întâlni scriitorii preferați, întrucât peste 400 de scriitori români și străini vor lua parte la acest eveniment.

Una din surprizele ediției din acest an este reprezentată de Marșul lecturii, care va preceda deschiderea oficială a festivalului. O altă surpriză pe care organizatorii au pregătit-o clujenilor constă în oferirea a peste 500 de pachete cadou. Un pachet include o carte (beletristică), o invitație la festival și broșura care cuprinde totalitatea evenimentelor din cadrul acestuia. Vasile G. Dâncu, directorul FICT, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre aceste noutăți.

Noutatile festivalului

Festivalul Internațional de Carte Transilvania a colaborat anul acesta și cu Festivalul Național de Literatură ,,FestLit Cluj 2015″, eveniment care va reuni reprezentanți ale celor peste 20 de filiale ale Uniunii Scriitorilor din România. Cele două festivaluri se vor împleti generând astfel evenimente inedite pentru iubitorii de carte. Despre acestă colaborare a vorbit Irina Petraș, președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj.

colaborare FICT si FestLit

Fondurile alocate în acest an pentru festival au fost mai mari cu aproximativ 20 000 de euro, comparativ cu cele din anul trecut. Ministerul Culturii și Primăria Cluj-Napoca se află printre principalii finanțatori.

Larisa Antal / Sursele fotografiilor: transilvaniabook.ro și Larisa Bîldea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts