De anul acesta, Tetarom se extinde

Administraţie UBB Radio

Lucrările pentru consolidarea versantului care afectează Muzeul Etnografic “Romulus Vuia” şi Parcul Tetarom vor fi demarate anul acesta. Consiliul Judeţean a alocat 100 de mii de lei pentru începerea şi efectuarea lucrărilor.

“Noi anul trecut am făcut un studiu pentru a stabili exact care este problema cu alunecările de teren. Aceste alunecări de teren afectează atât muzeul cât şi parcul Tetarom şi în acest an vom da drumul la lucrări. Practic vom vedea exact suma dată de licitaţie, iar în partea a doua a anului dacă banii vor fi insuficienţi vom rectifica bugetul şi vom aloca bani până la capăt pentru a putea stabiliza acest versant” a declarat preşedintele Consiliului Judetean, Alin Tişe.

Totodată, Consiliul Judeţean Cluj în colaborare cu SC Tetarom SA va demara investiţiile în două parcuri industriale.

“Un parc logistic Tetarom IV pentru care deja avem locaţii oferite de primăriile din comunele Baciu, Ciurila şi Feleac. 300 de ha de teren oferite de cele două primării pentru acest parc industrial logistic. Asteptăm oferta de la Baciu, iar pentru cel de-al cincilea parc Tetarom V, intenţia noastră este de a infiinţa un parc cu specific de producere de energie neconvenţională prin panouri solare.”

Scopul Tetarom V va fi a asigura întreaga energie electrică de care are nevoie Tetarom, pentru ca după realizarea acestei investiţii să poată chiar vinde această energie.

Simona Sauca

Foto: CJ Cluj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts