Day 15 martie: plantare de pomi în Parcul Tulcea, din spatele Iuliul Mall

Din oraş

Clujenii sunt invitați să participe la plantarea de pomi în Parcul Tulcea, aflat în zona „Între lacuri”,din spatele Iulius Mall. Evenimentul va avea loc mâine, 21 martie, începând cu ora 10:00, urmând ca până în jurul orei 15:00 să fie plantați aproximativ 300 de puieți. Toți cei care vor să se înscrie sunt invitați să trimită un mail la adresa day15@cluj2015.ro.

„Suprafața pe care vom realiza plantarea în weekend este de aproximativ 5000 de metri pătrați. Am ales în total cca. 16 soiuri de arbori și arbuști, astfel încât să fie rezistenți și este un prim pas în ceea ce se vrea a fi în viitor un parc recreațional. Vor fi și alte ONG-uri care vor desfășura workshop-uri acolo pentru a transforma acel spațiu într-un parc. Printre speciile selecționate pentru plantări se regăsesc: arborele de lalea (cred o premieră pentru Cluj-Napoca), magnolii, specii de pomi fructiferi, cireși japonezi, vișini, coacăzi, sau floarea miresei”

a precizat Cătălina Crișan, inginer horticol și membru al Permacultura.

Proiectul de înfrumusețare a spațiilor verzi din oraș face parte dintr-un alt proiect mai vast, Day 15, gândit special pentru anul 2015, anul în care orașul Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Larisa Antal / Sursa fotografiei: Cluj Azi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts