Datoria Greciei va fi redusă cu 100 de miliarde de euro

Internaţional UE

Grecia a reprezentat principalul subiect la summitului european de la Bruxelles, deoarece luarea unei decizii cu privire la acest stat era absolut necesară.

Președintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că datoria greacă va fi redusă cu 100 de miliarde de euro iar acest fapt se datorează eforturilor băncilor. De asemenea se va evita intrarea Greciei în incapacitate de plată deoarece creditorii privați vor face un efort voluntar de 50%.

Cei mai importanți oameni politici ai Europei au încheiat ieri discuțiile din cadrul celui mai important summit UE din ultimii doi ani. Deciziile luate de aceștia urmăresc salvarea zonei euro.

Printre deciziile luate se numără creşterea fondului UE de susţinere a statelor aflate în dificultate la 1.000 miliarde euro și angajamentul Italiei de a lua noi măsuri fiscale. O altă decizie se referă la recapitalizarea băncilor, acesta fiind unul din principalele obiective, conform declarației premierului Poloniei Donald Tusk.

Până la sfârșitul lui 2012 țările din zona euro vor adopta „reguli de aur” bugetare. În fiecare stat se vor adopta norme privind un buget echilibrat care să transpună Pactul de stabilire și creștere în legislație.

___________

Oana Alexa

Foto: consilium.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts