Daniel Riccardo câștigă cursa haotică din Baku

Sport

Azi s-a desfășurat cea a 8-a etapă din calendarul Marelui Circ, în capitala Azerbaijanului, la Baku. Australianul Daniel Riccardo a reușit să se impună după 51 de ture intense, urmat de către finalndezul Valtteri Bottas, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de către tânărul canadian, Lance Stroll.

Marele Premiu din Baku avea să ofere emoții piloților și spectatorilor din tribune. Startul cursei a fost unul plin de evenimente și de acroșaje în mijlocul plutonului și nu numai. Imediat în primele viraje Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen s-au acroșat destul de violent, în urma căruia pilotul celor de la Mercedes a fost nevoit să intre la standuri și să schimbe pneurile.

Safety carul și-a făcut prezența pe circuit de trei ori, din cauza rămășițelor care erau  pe circuit în urma multiplelor acroșaje. Oficialii cursei și Charlie Whiting, au decis să neutralizeze cursa timp de câteva minute asta după ce mai mulți dintre piloți s-au plâns de rămășițele aflate pe circuit.

Nu doar rămășițele au îngreunat treaba piloților, căldura și dificultațile tehnice au fost de asemena probleme majore pe care le-au întâmpinat piloții în cursa de la Baku.

În urma haosului și a răsturnărilor de situație au profitat mai mulți piloți care au pornit de la mijlocul grilei. Tânărul Lance Stroll este unul dintre aceștia, canadianul a terminat în cele din urmă pe locul trei, pierzând a doua treaptă a podiumului literalmente pe ultima sută de metrii.

În cele din urmă, Daniel Riccardo a reușit să iasă cu fața curată și să câștige cursa haotică, pornind de pe locul zece.

Următoarea cursă va avea loc peste două săptămâni, în Austria pe celebrul “A1 Ring”.

– Kató Ákos / Sursa fotografiei: F1-Zona

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts