Da Pino caută producători locali și naționali

Din oraş

da pino 3

Noua băcănie-restaurant, deschisă în Cluj-Napoca, are furnizori italieni de mezeluri și brânzeturi preparate după rețete italienești, dar cu materie primă românească. Aceasta este în căutare și selectare de producători locali și naționali.

Proiectul Da Pino este unic prin conceptul pe care îl introduce pe scena culinară a Clujului, acela de băcănie și bistro. „Aici încercăm să creăm experiențe gastronomice vizitatorilor noștri și să recreăm o părticică din Italia în mijlocul Transilvaniei”, a declarat purtătorul de cuvânt, Horia Mintas.

Produsele care se găsesc în băcănie sunt produse artisanale și bio, iar unicitatea acesteia o dă și exclusivitatea pe teritoriul României atât asupra unor produse bio, cât și asupra unor mezeluri sau brânzeturi. Un produs cu exclusivitate este prosecco, care este realizat în cantități mici de cel mult 30.000 de sticle pe an, la o vie din zona Valdobiaddene.

În schimb, tot ce înseamnă brutărie este produs în laboratoarele băcăniei: focaccia, panne latte, ciabatta, pâine cu măsline sau stafide, toate deserturile, tarte, paste, lasagna, biscotti, cantucci, bezele, grisine mandroline.

da pino 1 da pino 2 da pino 5

„Trecând la mâncare, sosurile pe care le folosim la paste sunt pregătite de noi și printre cele mai speciale ar fi Donata și sosul Pesto. Donata îl facem după o rețetă a bunicii unui prieten italian, majoritatea ingredientelor folosite sunt din Italia, iar sosul Pesto este făcut tot după o rețetă clasică din Italia, în care folosim parmezan, muguri de pin, ulei de măsline și pecorino tot din Italia”, a relatat Horia Mintas.

Cosmin Criste / Sursa foto: Cosmin Criste

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts