Cutremurul din Haiti: UE trimite forţe de poliţie

Internaţional UBB Radio

Cutremurul din Haiti: UE trimite forţe de poliţie Cel puţin 300 de agenţi de poliţie, provenind din Franţa, Italia, Spania, Portugalia şi Olanda, vor participa în Haiti la misiunea de menţinere a ordinii în această ţară grav afectată de cutremurele recente.

Pe lângă detaşamentul de poliţie, UE va trimite ingineri şi va furniza echipamente pentru degajarea drumurilor şi sprijinirea eforturilor de livrare a ajutoarelor pe cale maritimă. Portul principal din Haiti a fost grav afectat de cutremur.

Aproximativ 700 de experţi ai UE se află deja în Haiti pentru a coordona distribuirCutremurul din Haiti: UE trimite forţe de poliţie ea ajutoarelor constând în alimente, medicamente, pături, corturi, apă şi combustibil.

UE este unul dintre cei mai importanţi donatori de ajutor pentru Haiti. Până acum a contribuit cu peste 400 de milioane de euro, jumătate din această sumă provenind din fonduri speciale deja alocate pentru această regiune.

De asemenea, la Bruxelles va fi înfiinţat un birou care să se ocupe de coordonarea asistenţei militare şi de securitate oferite de UE.

Mara Rusu

Foto: Europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts