47 de pelicule înscrise la Gala Premiilor Gopo

Media UBB Radio

47 de pelicule înscrise la Gala Premiilor GopoProducătorii de Film din Romania au înscris la Gala Premiilor Gopo 47 de pelicule eligibile, filme de scurt şi lung metraj ficţiune şi documentare. Ediţia din acest an a Galei de Film Gopo va avea loc pe data de 22 martie la Bucureşti.

Dintre cele 14 titluri eligibile înscrise la secţiunea lung-metraj nu lipsesc filmele autohtone care au obţinut premii importante în 2009: cel mai recent lungmetraj scris şi produs de Cristian Mungiu, selecţionat în competiţia Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, Amintiri din Epoca de Aur sau  debutul lui Radu Jude premiat la Festivalul de la Berlin, cu Cea mai fericită fată din lume, câştigătorul Premiului pentru Cel mai bun film prezentat în Zilele Filmului Românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Printre nominalizările la categoria Cel mai Bun film Documentar se numără cele două producţii originale HBO România lansate în 2009, Australia şi  Lumea văzută de Ion B, iar la categoria Cel mai bun film de scurt metraj sunt amintite: Renovare, Nunta lui Oli sau  Tarantyno.

Juriul Galei Premiilor Gopo va anunţa pe 22 februarie nominalizările.  Apoi, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, până cel târziu pe 21 martie 2010, ora 0:00.

Vezi lista filmelor eligibile propuse spre nominalizare.

Ulici Diana Maria

Zamisnicu Raluca Gina

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts