Cursuri de Capoeira Angola, la Fabrica de Pensule

Eveniment

Cursuri de Capoeira Angola, la Fabrica de PensulePremiera cursurilor de Capoeira Angola va avea loc astăzi, de la ora 19 la Fabrica de Pensule. Acesta este un curs de introducere pentru persoanele care nu au mai făcut vreodată Capoeira.

Capoeira Angola este o forma tradiţională a artei braziliene practicată de multă vreme, care îmbină jocul cu lupta, muzica cu improvizaţia şi înţelepciunea de viaţă.

Aceste cursuri vor fi predate la Cluj de către profesorul Contramestre Silvinho din Grupul Capoeira Angola din Olinda, Brazilia stabilit în Milano, unde îşi are propriul său grup de dans.

Capoeira e un lucru destul de nou pentru românii şi este de două tipuri: Regional, care e Capoeira mai modernă (există deja trei grupuri de acest gen în România, în Satu-Mare, Cluj şi Reşiţa) si Capoeira Angola, care nu este reprezentată deocamdată în ţara noastră.

“Capoeira Angola este o chestie destul de nouă, nu s-a mai ţinut nicăieri în România şi este privită ca ceva exotic. Când am început şi eu acum doi ani să derulez toată activitatea cu Capoeira, aici în România, în Cluj, ştiu că aveam probleme mari şi cu autorităţile, pentru că nimeni nu ştia ce-i aia, despre ce vorbesc acolo”, a declarat Bogdan Octav Racolţa, organizatorul cursurilor.

La aceste cursuri pot participa toţii cei interesaţi contra sumei de 10 lei/ şedinţă.

Alexandru Irina – Eliza

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts