Curse gratuite pentru medicii din Cluj-Napoca prin aplicaţia de taxi și ridesharing Freenow

Din oraş UBB Radio

FREE NOW (Clever) susţine personalul medical care luptă împotriva COVID-19 şi personalul din instituţiile implicate în organizarea şi gestionarea stării de urgenţă din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti, creând o secţiune dedicată acestora în aplicaţia de taxi şi ridesharing FREE NOW prin care se pot deplasa gratuit de la şi către locul de muncă în perioada stării de urgenţă pe baza legitimaţiei de serviciu.

„Medicii din toată țara și toți cei care sunt direct implicați în gestionarea situației de urgență sunt în această perioadă într-o cursă continuă împotriva virusului și au nevoie de tot sprijinul. Ei sunt eroii din spitale și, de aceea, FREE NOW extinde acum acest demers pornit cu numai câteva zile în urmă în București. Astfel, reușim să sprijinim și medicii din Cluj-Napoca să ajungă cât mai rapid și sigur la locul de muncă sau acasă, evitând riscurile asociate deplasării prin mijloace de transport în comun sau prin mijloace proprii după o gardă extenuantă”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la FREE NOW (Clever).

Cursele sunt asigurate cu sprijinul unei flote speciale formate din şoferi parteneri din Cluj-Napoca. În acest moment sunt aproximativ 100 de şoferi care doresc să ofere din timpul lor acestor medici. Inițiativa FREE NOW este susținută și de aplicația yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de șoferi.

„Comunitatea a fost și este preocuparea noastră principală, iar în această perioadă cu atât mai mult, orice inițiativă de a ne susține unii pe alții este mai mult decât salutară! De aceea, nu putem decât să susținem cu inimă deschisă demersul FREE NOW, de a asigura mobilitatea, în siguranță, celor aflați în prima linie, în lupta pentru noi toți„, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator yeParking.

Totodată, FREE NOW a încheiat un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București prin care oricine poate să ajute, de acasă, eroii din spitale aflați în cursa contra coronavirusului. Cu cât mai multe donații, cu atât mai multe curse pentru medici. Toate informațiile despre cum poate să ajute comunitatea sunt disponibile pe free-now.com/eroi.

“Asociația Studenților din Politehnică a fost mereu prezentă când situația a cerut-o. Acum, cred că este un moment important în care fiecare student poate da o mână de ajutor, astfel încât să depășim cu bine situația dificilă. Pe lângă faptul că suntem, conform statisticilor, în afara grupei de risc, cred că avem datoria, atât față de medici, cât și față de părinții și bunicii noștri, să ne implicăm fiecare, să fim responsabili și să acționăm atunci când este nevoie de ajutorul nostru”, a spus Porumbița Antonio, coordonator general al Asociației Studenților din Universitatea Politehnică București.

Această iniţiativă poate fi susţinută şi de către cei care stau acasă! Poţi dona unui medic, cursa pe care ai fi făcut-o în mod normal prin intermediul aplicaţiei.

Sursa: Business Review

Ana Gălan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts