Cupa Confederațiilor | Portugalia, favorită la câștigarea titlului

Sport

 

Fernando Santos, selecționerul Portugaliei are o „incredere absoluta” în jucătorii lui. Debutul Cupei Confederațiilor a avut loc sâmbătă seara, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg, unde Rusia a învins Noua Zeelandă în grupa A a competiției ,cu scorul de 2-0, marcatorii fiind Michael Boxall (31, autogol), Fiodor Smodov (69).

Cu ultimele discuții despre plecarea lui Cristiano Ronaldo și frauda fiscală în valoare de 14 milioane de euro, Fernando Santos a declarat că: „Mereu am spus că îmi pun mâna în foc pentru Cristiano, pentru caracterul său, talentul și atitudinea sa, că om și ca sportiv. Toți jucătorii îl susțin pe Cristiano,  avem cu toții o relație foarte stransă, suntem foarte uniți și ne susținem mereu în mod neconditionat”.

Portugalia va debuta duminică la Cupa Confederațiilor, împotriva reprezentativei Mexicului, pe stadionul din Kazan.

Cupa Confederațiilor FIFA este o competiție fotbalistică între echipe naționale de fotbal, organizată de FIFA o dată la patru ani. La turneu participă castigătoarele competițiilor continentale din cele șase confederații (CAF, CONMEBOL, UEFA, AFC, OFC, CONCACAF) alături de castigătoarea Campionatului Mondial de Fotbal FIFA și țara gazdă, pentru a ridica numărul echipelor la opt. Brazilia are cele mai multe trofee câștigate în cele nouă ediții de pană acum ale Cupei Confederațiilor la fotbal, patru la număr-1997, 2005, 2009, 2013, fiind și ultima câștigatoare a acestei competiții.

– Ovidiu Băncilă / Sursa fotografiei: The Indian Express

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts