Cum să scrii povești interesante de viață alături de redactorii de la „Decât o revistă” [Galerie foto]

Eveniment UBB

Studenții din cadrul Facultății de Științe Politice Administrative și ale Comunicării au participat la o discuție interactivă despre  povești interesante de viață și ideea generală care se ascunde în cadrul acesteia, alături de  coordonatorii revistei „Decât o revistă”, Cristian Lupșa, Lavinia Ghica și Adrian Lungul.

 Pe parcursul celor două ore de prezentare și comunicare cu studenții, cei trei inițiatori ai „Decât o revistă” au împărtășit publicului experiența lor de viață, rolul poveștilor în viața oamenilor și care este motivul principal pentru care au ales să publice în revistă lor povești bazate pe un caz real.

Ei au susținut că „citim ca să știm că nu suntem singuri și spunem povești ca să putem trăi. Poveștile le completăm, au personaje, scop și motivație”. De asemenea, ei au mai subliniat faptul că pentru a realiza o poveste care să atragă publicul și să impresioneze este nevoie de muncă, răbdare și dragul pentru un lucru bine făcut.

Deși inițial ei și-au propus să scoată doar un număr al revistei, s-a dovedit că deja au trecut trei ani de când trimestrialul generalist care abordează „ideile și obsesiile României de azi” apare pe piață. Poveștile pe care cititorii le găsesc acolo sunt povești documentate chiar și 9 luni de zile, care mai apoi trec și prin șase mâini pentru a se asigura că totul este perfect scris deoarece așa cum spune și redactorul revistei „scrisul e mai întâi pentru alții decât pentru tine”.

La final studenții au primit câte o revistă pentru a afla cât mai multe povești interesante.

 [flagallery gid=54 name=”Decat o revista”]

______________

Oana Alexa

Nicoleta Algeorge

Foto: Christinne Schmidt

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts