Află unde poţi să te distrezi de Halloween

Din oraş Divertisment

Din ce în ce mai mult, sărbatoarea de Halloween este celebrată şi în România. Deşi are rădăcini adânci în istorie, deseori asociat cu fantome, ocult, lumea spirituală, Halloween-ul este un adevărat motiv de ieşit din casa şi petrecut cu prieteni.

Clujul nu duce lipsă de party-uri cand vine vorba de Halloween. Adepţi acestei sărbători sunt numeroşi de la an la an.  Organizatorii acestor evenimente se întrec pe sine pentru a atrage cat mai mulţi participanţi. De aceea, în week-end-ul acesta au loc o serie de evenimente în mai toate cluburile si pub-urile din Cluj.

Startul se dă în aceasta seară în Le General alături de couchsurfers. Cei prezenţi vor avea parte de un decor specific, dovleci sculptaţi, vodka neagra, lumânări şi muzică specifică. Pub CE? îşi aşteapă petrecăreţi costumaţi alături de dovleci sculptaţi, plini cu băutură. Începând cu ora 22:00, Waterloo Club începe seara cu premii pentru cei costumaţi şi muzica mixată de DJ Maka.

Cei care nu vor reuşi să ajungă la aceste petreceri, mai au timp; sâmbătă seara, intrare liberă la Club Raum şi Hard Club cu Rock Party și premiu pentru cel mai rock costum. La Ţevi Pub, până la ora 23:00 ”fetele au intrare MOCA”, iar cel mai tare costum va fi premiat. Și Irish & Music Pub continuă  șirul patry-urilor însă nu îl încheie. Ca seara să fie completă Funcky Bar lansează ”Ziua recoltei ” un anti-Halloween party la care ești așteptat în dulcele stil românesc: cu pâine și sare, struguri proaspeți și pahare cu vin și must.

Valul party-urilor se încheie dumnică seara în After Eight pe muzica celor de la DJ Jonnessey & Aner.

Deşi aceste tradiţii nu au o dată exactă, se pare că tineri sărbătoresc trei zile şi trei nopţi în toate cluburile oraşului, inclusiv în ajunul sărbatorii propriu-zise.

Pentru popoarele nordice, Halloween-ul reprezintă începutul sezonului morţilor şi celebarea zeului umbrelor şi a întunericului, Anwinn, pe când, în România, pe 1 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Morţilor.

__________

Maria Ghere

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts