Cum ne costumăm de Halloween

Din oraş Divertisment

Culoare, extaz, idei dintre cele mai interesante şi inovative, toate acestea se găsesc in atelierele clujene  de confecţionare a costumelor de Halloween. Vechii celţi purtau costume făcute din piei de animale, însă, în timp, acestea au evoluat, de la ţinute de prinţese şi costume de prinţi până la cele sexy şi costume ale eroilor din filme, precum Batman, Superman, sau Xena.

Mult aşteptata sărbătoare îi pune în mişcare pe toţi studenţii clujeni. Aceştia sunt foarte inventivi, astfel încât atelierele sunt puse la încercare, de cele mai multe ori rezultatul fiind pe măsură. Propietarii de magazine sunt nevoiţi să furnizeze într-un timp foarte scurt toate costumele. După cum era de aşteptat  nu toată lumea este încântată de costume. „ Studenţii români, din păcate, sunt foarte apatici, vin, se uită, strâmbă din nas şi eventual nici nu strâmbă, şi ies ca nişte zombi afară, nu le convine.” ne-a declarat propietara magazinului Katya Impex. În schimb, studenţii străini se află la polul opus. „Surprinzător studenţii străini sunt foarte veseli când vin, imediat încep să râdă, se bucură de tot ce văd, se prostesc, se maschează si sunt foarte creativi. Fiecare vrea să îşi creeze propriul costum, combină, au idei.” ne-a declarat aceaşi propietară.

Cererea de costume este mai mare ca anul trecut, iar preţul a rămas acelaşi: 30 lei costumele pentru copii şi 40 lei costumele pentru adulţi. Costumele trebuie returnate abia în prima zi de luni.

În multe culturi Halloween-ul a avut diferite seminficaţii de-a lungul timpului. În Imperiul roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul de Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor sau a Tuturor Sufletelor.

[imagebrowser id=67]

________

Maria Ghere

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts