Cristi Minculescu și trupa Iris prezenți la zilele Clujului

Din oraş

Cea de-a V-a ediție a Zilelor Clujului va găzdui peste 100 de evenimente, în zece locații diferite, acestea fiind integrate în cadrul programului Clujul-Capitală Europeană a Tineretului. În perioada 22-26 mai se vor desfășura activități diverse precum concerte, festivaluri culinare, evenimente inspirate din epoca medievală (demonstratii de lupte, ateliere de pielarie, fierarie, olarit, antrenamente si turniruri cavaleresti), dezbateri și activități cu specific outdoor precum escalada, canoeing și tir cu arcul, se informează într-un comunicat de presă emis de Primăria Cluj-Napoca.

 

 

Unul dintre cele mai mari evenimente va avea loc în prima zi de festival, atunci când în Piața Unirii de la ora 18.00, peste 1000 de copii de la școlile clujene vor încerca să bată recordul de cel mai mare „Cup Song”, acompaniați de Alexandra Ungureanu și trupa Crush.

,,Fenomentul Cup Song este unul mondial, tinerii din toate colțurile planetei adorând să bată acest ritm pe muzica Annei Kendrick din binecunoscutul film ,,Pitch Perfect”. Anul trecut una dintre școlile clujene a realizat un videoclip alături de Alexandra Ungureanu, cu coverul acestei piese, peste 300 de copii bătând ritmul din pahare la ceremonia de absolvire a primei generații a școlii. Pentru că în 2015 suntem Capitala Europeană a Tineretului, Transylvania College a propus Federației Share, primăriei și școlilor din municipiu să continuam proiectul cu un record mondial de cup song, care sa ne ofere vizibilitate la nivel național și internațional pentru tinerii locuitori ai capitalei de tineret, Cluj-Napoca. Primaria susține organizarea acestui eveniment în deschiderea oficială a Zilelor Clujului si sperăm să putem demonstra alături de cei peste 1800 de tineri așteptați că suntem Capitala Tinerilor în Europa. ”,

a declarat Oana Buzatu, membră în echipa de organizare a Zilelor Clujului.

Pe aceeași scenă vor concerta Cristi Minculescu și trupa Iris, soprana Felicia Filip, Dan Bittman, trupa Vunk și David&The Six Martini. Pe scenele amplasate în Piața Muzeului și pe strada Mihail Kogălniceanu se vor auzi trupele clujene care vor interpreta muzica jazz, folk sau blues.
În plus, deoarece Cluj-Napoca este oraș universitar, în zilele de festival va avea loc și evenimentul “UBB aduce o lume într-un oraș”. Acesta va reuni centrele, institutele culturale și alte departamente ale Universitatii Babeș-Bolyai cu scopul de a oferi o viziune nouă asupra multicultarității orașului în sfera academică, socială și culturală, conform comunicatului de presă.
Acestor evenimente li se adaugă Tabăra Medievală și Tabăra Antică amplasate pe strada Potaissa, Turneul de Fotbal pentru Juniori “Fotbal à la Cluj”, Zilele Piezisei, Concursul Treasure Hunt, Tururile ghidate, animația stradală, ateliere de creație în aer liber, concursul Treasure Hunt, activități sportive în Parcul Central ,,Simion Bărnuțiu”, dar și activăți pentru copii precum dezbateri de cartier, concerte live și teatru în zona ,,La terenuri” din cartierul Mănăștur.
,,Zilele municipiului Cluj-Napoca” au loc în fiecare an, în ultima săptămâna a lunii mai, perioadă stabilită în urma unui mini-referendum local organizat în anul 2011.

Bertișan Loredana / Sursa fotografiilor: Hoinar de Cluj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts