Crăciunul în stil italian sărbătorit la Cluj

Cultură Din oraş

Centrul Cultural Italian Cluj-Napoca a organizat, aseară, un spectacol de Crăciun la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Evenimentul a fost deschis de artistul Narcis Emanuel Vieru de la  Filarmonica de Stat “Transilvania”. Au mai cântat colinde corurile de copii de la Liceul De Muzică “Sigismund Toduță”, Palatul Copiilor Cluj, Școala Generală “Ion Agârbiceanu”, Colegiul Național “George Barițiu”, Liceul Teoretic “Báthory István” și de la Școala cu clasele I-VIII Deușu-Chinteni.

Directoarea Centrului Cultural Italian Cluj-Napoca, Carmela Lista, a reușit să aducă la acest eveniment diorame specifice italienești, printre care și două realizate de cunoscutul artist napoletan Paolo Fattore.

Evenimentul a fost și unul caritabil, toți banii obținuți din vânzarea biletelor fiind donați unei fetițe din Deuș, pe nume Marinela, care se află în scaun cu rotile și are un venit redus. De asemenea, Centrul Cultural Italian a oferit în dar mai multe cărți scrise în limba italiană.

“Copiii și dioramele sunt esența Sărbătorilor de Crăciun, iar elevii școlii din Deuș duc mai departe tradițiile, folclorul și magia Crăciunului”, consideră Carmela Lista, directoarea Centrului Cultural Italian Cluj-Napoca.

La finalul evenimentului, publicul și participanții au putut gusta din mâncăruri și băuturi atât din gastronomia română cât și din cea italiană.

______

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts