Cluj-Napoca va deveni un oraş mai sigur

Administraţie Din oraş

Programul de monitorizare al traficului din oraş va fi extins, anunță Primăria municipiului Cluj-Napoca. Acest lucru va fi posibil printr-o colaborare cu Poliţia Municipiului.

“Aceste camere sunt foarte eficiente pentru noi. Pe lângă monitorizarea traficului rutier, aflăm informaţii despre incendiile, blocajele din trafic, acţiunea de deszăpezire, inclusiv despre siguranta pietonilor, parcarile pe treceri de pietoni, a furturilor din maşini, dar şi a violenţelor care au loc în trafic. Suntem deschişi la propunerea Poliţiei pentru ca acest program să fie extins. Este practic un antrenament pentru poliţiştii noştri comunitari, care în prezent fac echipe mixte cu inspectorii de la Poliţia municipiului”, a afirmat primarul Sorin Apostu.

La rândul său, chestorul Ioan Păcurar, şeful Politiei Cluj,  s-a declarat încântat de acest proiect: “Palierul furturilor și al celorlalte infractiuni va fi acoperit, odată cu implementarea acestui sistem. Împreun cu Primăria avem acelaşi ţel – să asigurăm liniştea şi siguanţa cetăţeanului, astfel încât Cluj-Napoca să fie un oraş mai sigur”.

Sistemul de monitorizare video a traficului rutier a fost pus în funcţiune la începutul acestei luni, iar în prezent funcționează 225 de camere.

_________

Mara Rusu

Foto: Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts