Covid-19 trimite angajații în șomaj tehnic

Economie UBB Radio

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a făcut publice noi date despre angajații cărora le-au fost suspendate contractele de muncă.

După decretarea Stării de Urgență, în România, de către Președintele Klaus Iohannis, angajatorii au început sistarea activității firmelor. Astfel că până la 1 aprilie, 795.291 de contracte de muncă au fost suspendate și alte 155.000 de contracte de muncă au încetat. Dintre cele aproximativ 800.000 de contracte de muncă suspendate 207.688 sunt în îndustria  prelucrătoare, 156.361 – comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 110.667 – hoteluri şi restaurante. Guvernul României a decis să sprijine angajatorii, oferindu-le angajaților 75% din salariul brut, cât este practic indemnizația lunară pentru șomaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

„Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.” a transmis Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Sursa: Evenimentul Zilei

Ionuț Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts