Copiii uniţi pentru un mediu curat

Din oraş UBB Radio

Trei şcoli clujene au fost astăzi premiate în cadrul campania de colectare a deseurilor “Ofensiva verde”, organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) şi Compania Brantner Veres. Instituţiile de învăţământ desemnate câştigătoare au fost înscrise în cadrul campaniei de colectare a deşeurilor, care s-a desfăşurat în perioada 19 martie – 19 aprilie, şi în cadrul căreia au participat 14 scoli.

Primul loc pe podium a fost obţinut de Şcoala Alexandru  Vaida Voievod Cluj-Napoca, în timp ce locul second a fost ocupat de Şcoala Constantin Brancoveanu, ultima poziţie a revenind Grupului Şcolar Industrial Tehnofrig. De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost recunoscute meritele micilor ecologişti. Astfel Grădiniţa cu Parfum de Tei şi Gradiniţa Lizuca au obtinut două menţiuni speciale. Directorul Brantner, Eugen Vereş a ţinut să precizeze faptul că, pionii principali spre crearea unui mediu mai curat îl reprezintă copiii, care trebuie educaţi în spiritual dorinţei de protejare a mediului.

În urma acestei acţiuni au fost strânse aproximativ 10,5 tone de deseuri de hartie şi carton şi aproximativ 400 kg pet-uri.

Loredana Ciornei

Daniel Zsuzsa

Foto: Alexandru Berariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts