Continuă vaccinările antigripale

Sănătate UBB Radio

Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea procesului de vaccinare antigripală, cel puţin până la sfârşitul acestei luni.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului împotriva gripei de sezon au fost vaccinate, până în prezent, 1 179 051 de persoane, dintre care aproximativ 600 000 sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, restul fiind cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

La nivelul direcţiilor de sănătate publică mai există 141 000 de doze de vaccin gripal, din cele 1300 000 de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2010-2011 şi cele cumpărate de către direcţiile de sănătate publică la nivel local.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin intermediul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

___________

Ana Giol

Foto: coffeechat.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts