Comunitatea maghiară își cere drepturile

Administraţie

protest la deschiderea  Pieței UniriiÎn urma ședinței extraordinare a Consiliului local de aseară, UDMR a cerut primarului Sorin Apostu să ia în vedere mai mult comunitatea maghiară.

Liderul grupului de consilieri UDMR, Csoma Botond, a vorbit despre multiculturalism și a susținut faptul că Sorin Apostu ar trebui să fie primarul tuturor. Reacția a fost stârnită de dialogul primarului de la deschiderea Pieței Unirii, unde a afirmat că cei care au protestat nu sunt cetățeni ai Clujului. “Aţi jignit comunitatea maghiară.Multiculturalismul începe cu recunoaşterea identităţii celuilalt, dacă tot aduceţi în discuţie acest termen când vorbiţi de Cluj“,  s-a adresat Csoma Botond primarului.

Reprezentantul UDMR s-a arătat indignat și de faptul că niciun element maghiar nu a fost inclus în festivitatea de deschidere a Pieței Unirii: “Avem un viceprimar şi puteaţi să ne consultaţi cu privire la evenimentele pe care doreaţi să le faceţi în piaţă”, a adăugat liderul UDMR în același dialog. Primarul Sorin Apostu îl contrazice, însă, afirmând că Magda Puskas a avut un cântec in limba maghiară.

Pentru luna decembrie, când se vor difuza colinde, Csoma Botond a propus să alterneze cele în limba română cu cele în limba maghiară.

Delia Marinescu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts