A murit Gheorghe Dinică

Cultură

Gheorghe DinicăGheorghe Dinică, unul dintre cei mai mari actori români, s-a stins din viață astăzi la ora 13, în urma unui stop cardiac.

Gheorghe Dinică a decedat la vârsta de 75 de ani  lăsând în urma filmele sale precum: “Felix şi Otilia”, “Un comisar acuză”, ”Secretul lui Bachus”, “Bietul Ioanide”, “Ultima noapte de dragoste”, “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Patul conjugal”, “Patul lui Procust”, “Orient Express”, “Filantropica”; roluri de televiziune: “…escu”, “Trei surori”, “Richard al III-lea”, “Lumini şi umbre”, “Inimă de ţigan”, “Aniela”; dar și albume muzicale: “Cântece de petrecere” şi “Cântece de petrecere 2”, în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu, “Romanţe” şi “Parol că te iubesc”.

Artist de mare valoare, a fost distins cu noua premii, printre care Premiul de Excelenţă al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și Titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC).

Actori români celebri deplâng dispariția marelui artist. Florin Piersic a declarat: ”A fost un actor excepţional, un artist fără pereche”. De asemenea, Nelu Ploiesteanu a spus  că este distrus de moartea domnului Dinică.

Adelina Pârvu

Sursa: realitatea.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts