Competiție sportivă cu scop caritabil în Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

POZA 1Asociația „Beard Brothers” a organizat sâmbătă, 12 martie, în Cluj-Napoca, o competiție sportivă intitulată Crosul Treptelor, care a avut un scop caritabil. Evenimentul a avut loc pe platoul Cetățuii din oraș, acesta fiind și locul de unde s-a dat startul competiției, care s-a desfășurat pe mai multe etape.

Întrebată ce înseamnă Crosul Treptelor, Beatrice Păun, membru „Beard Brothers” și „The Sistershood”, a răspuns:

Înseamnă trei ture a câte 200 de m de coborârea și urcarea treptelor de pe Cetățuie. Înseamnă adrenalină, sport și distracție.”

Fiecare participant înscris în competiție a achitat o taxă de 40 lei, iar fondurile strânse vor ajuta la achiziționarea unui automobil destinat persoanelor cu dizabilități din Cluj-Napoca:

Vrem să venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Vrem să strângem bani pentru ceea ce numim noi The Beard Mobile sau un taxi comunitar. Un taxi care va funcționa în regim gratuit pentru persoanele cu dizabilități din Municipiul Cluj-Napoca.”

afirmă Beatrice Păun.

„Beard Brothers” este, așa cum declară ei, probabil cea mai neconvențională  Organizație Non-Guvernamentală din România. Este fondată în anul 2013 și este formată din băieți cu barbă. Este o organizație compusă din 58 de membri și peste 130 de voluntari, iar de aproximativ un an de zile a fost înființat departamentul de fete,  „The Sistershood”.

 „Beard Brothers și The Sistershood își doresc să schimbe mentalități. Acesta este scopul principal al organizație. Legat de persoanele cu dizabilități, mesajul nostru este unul foarte clar: vrem să atragem atenția autorităților și al oamenilor că dacă îți dorești să ajuți, se poate și nu este greu.”

a declarat Casandra Olănuț, membru „Beard Brothers” și „The Sistershood”.

POZA 2Deși vremea le-a cam dat bătăi de cap atât organizatorilor cât și concurenților, aceștia și-au făcut încălzirea și au fost cât de poate de dornici să sprijine campania celor de  la „Beard Brothers”, prin prezența lor activă în cadrul competiției.

„Este o acțiune foarte bună și întradevăr este ceea ce are nevoie Clujul. O schimbare de mentalitate, o apropiere, interacționare și întrajutorarea oamenilor cu diferite probleme.”

a declarat unul dintre participanți.

„Este un eveniment imporant și este un lucru pe care-l fac din plăcere. Alergi pentru tine, pentru o cauză nobilă și asta te face fericit.”

a declarat o sportivă înscrisă în cadrul „Crosul Treptelor”.

„Dacă trebuie să fac sport pentru a ajuta copii sau persoanele cu dizabilități, fac asta oricând.”

„Crosul Treptelor” este un eveniment caritabil și se află la prima ediție. Este organizat de asociația „Bread Brothers” și departamentul „The Sistershood”.

POZA 3Cristina-Ioana Năstasă / Fotografii realizate de: Laura Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts