Competiția pentru administratorii publici europeni începe mâine. Câștigul este de peste 4.200 de euro lunar

UE

 Absolvenții de facultate se pot înscrie în cea mai mare competiție  pentru obținerea unui post de administrator public începând cu data de 15 martie. Competiția este lansată anual de către Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) care pune la bătaie aproximativ 300 de joburi în diferite domenii precum Administrație publică europeană, Audit, Drept, Comunicare și Relații Externe.

Postul de administrator european  este plătit cu o suma care începe de la 4.200 de euro (pentru AD 5), crescând până la 5.350 de euro (pentru AD 7).

Funcționarii titulari se împart în două categorii: administratori și asistenți. Rolul unui administrator european este esențial în procesul legislativ și în cel bugetar al UE. Acesta poate fi coordonator pentru politicile economice sau de alt tip ale statelor membre,  negociator  cu țări terțe, de asemenea poate fi  și reprezentant pentru instituții  în  forumuri internaționale .

Asistenții se axează  pe probleme administrative, financiare, de secretariat, de comunicare , de elaborare și implementare a politicilor.Un rol foarte important  îl joacă și în gestionarea internă a instituțiilor, mai ales in sistemul bugetar și financiar.

___________

Laura Țaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts