Competiția European BEST Engineering și-a desemnat câștigătorii

Din oraş Educaţie

Competiția inginerească European BEST Engineering (EBEC) a luat sfârșit ieri prin prezentarea invențiilor realizate de studenții de la Universitatea Tehnică.

Participanții la concurs și-au dovedit calitățile prin parcurgerea a două etape ale competiției, etapa de Case Study și cea de Team Design.

Tema dată de organizatori concurenților la proba de Team Design a fost construirea unei mașini cu telecomandă care să îndeplinească mai multe cerințe. Invențiile concurenților au fost supuse la probe precum viteză, slalom, distrugerea unor baloane, doborârea unei construcții, dar și adunarea bilelor de ping-pong.

“Cea mai dificilă probă s-a dovedit a fi proba de adunat bile de ping-pong deoarece era nevoie și de o mașină bună dar și de un șofer care să știe să manevreze acea invenție. De asemenea și primele două probe le-au creat dificultăți deoarece nu se așteptau la acestea” a precizat Andrei Sălăgean, organizator și membru al juriului.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/organizator-ebec.mp3|titles=organizator ebec]

Câștigătorii au muncit timp de 8 ore pentru realizarea mașinuței care a reușit să parcurgă probele propuse de organizatori, chiar dacă unele probe le-au creat probleme.

“Am reușit să fim destul de buni la proba de viteză. Cel mai mare avantaj a fost ingienozitatea deoarece am folosit pentru dărâmarea turnului un alt sistem față de a celorlalți. Ceilalți au folosit fie pendulul,  fie o elice” a declarat Alexandru Țogorean, unul din membrii echipei câștigătoare.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/castigator-ebec.mp3|titles=castigator ebec]

Organizatorii le-au oferit studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale. Etapa locală va fi urmată de etapa națională unde participanții vor fi supuși la aceleași competiții de Case Study și Team Design doar că nivelul de dificultatate va fi mult mai ridicat.

_______

Oana Alexa

Foto: E Best Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts