Comisia Europeană autorizează 4 noi organisme modificate genetic

UBB Radio UE

Comisia Europeană (CE) a aprobat patru noi organisme modificate genetic (OMG).

De asemenea, CE și-a anunțat intenția de a veni cu o propunere până în vara acestui an, pentru a permite mai multe opțiuni statelor membre de a decide dacă să cultive sau nu OMG.

Astfel, CE a aprobat cultivarea cartoful modificat genetic Amflora, utilizarea de amidon a cartofului modificat genetic Amflora pentru produse ca hrana pentru animale, dar și introducerea pe piață a trei varietăți de porumb modificat genetic pentru alimentație umană și animală, dar nu și pentru cultivare.

Comisarul European pentru Sănătate și Protecția Consumatorului, John Dalli a menționat: “Inovarea responsabilă va fi principiul meu de bază atunci când mă voi ocupa de tehnologii inovatoare. După o examinare extinsă și aprofundată a celor 5 dosare aflate pe lista de asteptare, a devenit clar pentru mine că nu au existat probleme științifice noi care merită o evaluare mai aprofundată. Aceste decizii se bazează pe o serie de evaluări cu rezultate favorabile privind siguranța, evaluări efectuate ani de zile de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (AESA)”

______

Mara Rusu

Foto: europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts