Comisia Europeană a adoptat măsuri pentru a oferi ajutor și flexibilitate sectorului

Economie UBB Radio

Comisia Europeană a adoptat miercuri, 29 aprilie, un pachet de măsuri menite să sprijine întreprinderile din sectorul aviatic, feroviar, maritim și rutier pentru a face față consecințelor epidemiei de coronavirus. Măsurile adoptate vor pune în ordine costurile pentru societățile de transport. Oficialii transmit că vor mai exista propuneri și dezbateri pe subiecte similare în următoarele săptămâni.

Potrivit politicii, Comisiei Europeană pentru Transporturi urmărește să le ofere cetățenilor europeni soluții de mobilitate eficiente, sigure și ecologice și să creeze condiții pentru un sector competitiv, care generează creștere și locuri de muncă. Congestionarea traficului, inovarea, drepturile pasagerilor și finanțarea infrastructurilor de transport sunt doar câteva exemple.

În ceea ce privește sectorul feroviar, Comisia propune prelungirea cu trei luni a termenului până la care statele membre trebuie să transfere anumite competențe. Cu privire la porturi, autoritățile pot decide să amâne sau să nu perceapă taxele de utilizare a infrastructurii portuare. În cele din urmă, toate modurile de transport vor beneficia de prelungirea anumitor certificate și licențe, întrucât, unor operatori și lucrători din domeniul transporturilor le-a fost mai dificil să îndeplinească anumite formalități prevăzute de legislația UE.

„Propunerile de astăzi prezintă modalități concrete de facilitare a operațiilor zilnice din sectorul transporturilor, pentru toate modurile de transport. De asemenea, acestea ar trebui să le permită întreprinderilor din sector să înceapă să se concentreze pe redresarea care le este atât de necesară”, a declarat  Adina Vălean, potrivit comunicatului de presă transmis.

Sursa: Ministerul Transporturilor

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts