Cod galben de ceață în Cluj și în mai multe județe din țară

Din oraş

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, ceața se va menține densă în data de 19.11.2012, între orele 5:45-11:45 în zonele joase din județul Mureș, Iași, Alba, Brașov, Cluj inclusiv municipiul Cluj-Napoca.

Ceața va determina scăderea vizibilității, local, sub 200 metri și izolat sub 50 metri. Condiții de vizibilitate sub 100 de metri sunt semnalate în judeţul Cluj, pe Autostrada A3 Turda – Gilău, în judeţul Braşov, pe DN13, în judeţul Mureş, pe DN15, în judeţul Iaşi, pe DN2 şi DN28 şi pe mai multe artere din judeţul Alba.

Pentru a evita accidentele rutiere conducatorii auto sunt sfătuiți să conducă cu prudență, întrucât vremea, pe parcursul zilei, se va menţine în general închisă în regiunile extracarpatice, unde  local va fi ceaţă, pe arii restrânse persistentă şi asociată cu burniţă şi ploi slabe.

Ceața densă care a pus stăpânire pe județ încă de ieri a cauzat probleme companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, orarul a numeroase curse externe și interne suferind modificări.

______________

Veronica Borta

Radu Hângănuț

Foto: presaonline.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts