CM 2010 – ziua 9 : Ghana surpriza Grupei D

Sport UBB Radio

Olanda – Japonia 1-0 (0-0)

Elevii lui Bert van Marwijk au învins reprezentativa Japoniei cu scorul de 1-o, la capătul unei partide slabe, cu puţine ocazii de poartă.  Sneijder a marcat singurul gol al meciului în minutul 54, cu o torpilă din afara careului. Asiaticii au încercat să atace, dar fără  rezultat pe tabela de marcaj. ” Portocala mecanică”  merge în optimile competiţiei după cele două victorii din grupa E.

Ghana – Australia 1-1 (1-1)

Reprezentativele Ghanei şi Australiei au terminat la egalitate, scor 1-1 al doilea lor meci de la acest Campionat Mondial. Australia a marcat prima prin Holman în minutul 11, dar s-a vazut repede egalată, după ce Kewelle a comis un henţ în careu, iar Gyan a transformat penalty-ul din minutul 24. Ghana păstrează şanse de calificare, fiind liderul grupei  D cu 4 puncte.

Camerun – Danemarca 1-2 ( 1-1)

Danemarca a dispus de reprezentativa Camerunului cu scorul de 2-1 în cel mai frumos meci al acestei zile. Jucătorii lui Paul Le Guen au deschis scorul prin Eto’o, cu un gol de la marginea careului mare în minutul 10. Rommedahl a trecut de doi adversari şi a centrat pentru golul lui Bendtner din minutul 33. Pe finalul primei reprize Eto’o a nimerit bara şi astfel a ratat o bună oportunitate de a-şi aduce echipa în avantaj. În schimb, Rommedahl a băgat mingea în poartă cu un şut din interiorul careului în minutul 61. Danemarca se luptă cu Japonia pentru accederea în optimile competiţiei.

Vezi aici situaţia grupelor

Vezi aici următoarele meciuri

_____________________

Mihaela Cora

foto: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts