CM 2010 – ziua 7: Franţa continuă să dezamăgească

Sport UBB Radio

Franţa – Mexic 0-2 (0-0)

Echipa lui Raymond Domenech a pierdut meciul împotriva reprezentativei Mexicului cu scorul de 0-2. Francezii  au făcut un meci foarte slab şi şi-au luat rămas bun de la acestă ediţie a Campionatului Mondial, după ce în prima etapă au terminat la egalitate partida cu Uruguay, scor 0-0.  Primul gol al Mexicului a fost marcat de Hernandez în minutul 64, după o pasă lungă primită de la Marquez.  Câteva minute mai târziu,  Barrera a fost faultat în careu de către Abidal, iar Blanco a transformat penalty-ul ( 79). Mexicul se califică în optimi indiferent de ce face în ultimul meci împotriva gazdelor Campionatului, Africa de Sud.

Argentina – Coreea de Sud 4-1 (2-1)

Meciul dintre Argentina şi Coreea de Sud a fost, cel puţin în primele minute, o partidă echilibrată, niciuna dintre cele două echipe reuşind să se apropie ameninţător de poarta adversă. Echilibul s-a rupt, însă, în minutul 17 când Park Chu Young a reluat nefericit în propria poartă o centrare venită dintr-o lovitură liberă.  Argentinienii s-au distanţat  prin golul lui Higuain din minutul 33, dar jucătorii sud-coreeni au redus din diferenţă pe finalul primei reprize prin Lee Chung Yong (45+1). Cea de-a doua repriză a adus încă două goluri a lui Higuain în minutele 76 şi 80, acesta  reuşind primul hattrick al acestui Campionat Mondial. În urma acestei victorii, Argentina şi-a asigurat un loc în optimile competiţiei.

Grecia – Nigeria 2-1 (1-1)

Victoria de astăzi a Greciei împotriva Nigeriei este prima din istoria participărilor reprezentativei elene la un Campionat Mondial. Echipa antrenată de Otto Rehhagel a început slab partida, primind gol încă din minutul 16 în urma unei lovituri libere  executate de Uche. După eliminarea lui Kaita din minutul 33, elenii au profitat de superioritatea numerică şi au marcat primul gol din istoria participărilor  Greciei la un Campionat Mondial,  în minutul 44, prin Salpingidis. Cea de-a doua repriză aduce şi două ratări incredibile,  mai întâi prin grecul Gekas, care ratează singur cu portarul Enyeama, pentru  ca mai apoi Obasi să trimită pe lângă poarta goală. Omul în minus al Nigeriei s-a simţit, iar  Torosidis a marcat golul victoriei în minutul 71.

Vezi aici situaţia grupelor

Vezi aici următoarele meciuri

Mihaela Cora

foto: prosport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts