Clujul vrea să devină Capitală Europeană a Tineretului în 2015

Administraţie Din oraş

Municipiul Cluj-Napoca dă startul demersurilor pentru a se înscrie în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Proiectul va fi trimis pȃnă în data de 1 mai 2012 către Forumul European al Tinerilor. Acest titlu este acordat pe o perioadă limitată, de un an.

Alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, printre inițiatorii proiectului se numără și Grupul PONT, o asociație non-profit reprezentată de Andras Farkas. Aceștia încearcă să atragă cȃt mai multe fonduri din partea Uniunii Europene.

ˮAcest program trebuie să fie un instrument pentru promovarea orașului Cluj în Europa. Candidatura conține un portofoliu de proiecte, dar și o hartă a locațiilor unde poate fi implementat acest programˮ, a declarat Andras Farkas.

Prin intermediul proiectului se urmărește o creștere a numărului de turiști în rȃndul tinerilor dar nu numai.

ˮTitlul de Capitală Europeană a Tineretului nu atrage cu sine şi un premiu, o finanţare, ci este vorba mai degrabă despre o scrisoare de recomandareˮ, a afirmat primarul Radu Moisin.

Prima Capitală Europeană a Tineretului a fost Rotterdam (Olanda), în anul 2009. Până astăzi, acest titlu a fost acordat unor orașe ca: Torino (Italia) – 2010, Anvers (Belgia) – 2011, Braga (Portugalia) – 2012, Maribor (Slovenia) – 2013, Thessaloniki (Grecia) – 2014.

Cluj-Napoca își propune să devină Capitală Culturală Europeană în anul 2020, iar candidatura pentru Capitala Europeană a Tineretului poate reprezenta un exerciţiu.

_____________

Oana Alexa

Mihai Cistelican

Foto. Călin Crețu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts