Clujul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Autismului

Din oraş Eveniment

Ziua  Internaţională a Autismului este sărbătorită astăzi la Cluj, iar acest eveniment va fi marcat prin iluminarea Parcului Central în albastru, plus o altă serie de evenimente.

Asociația Autism Transilvania a pregătit mai multe evenimente pentru perioada 2-5 aprilie, adresate atât copiilor care frecventează centrul, cât și publicului larg, cu scopul de a atrage atenția asupra acestei afecţiuni despre care oamenii nu au suficiente informaţii.

Programul evenimentului:

Astăzi, între orele 9.00 și 14.00, elevi ai Liceului de Muzică ”Sigismund Toduța” și ai Liceului Teoretic ”Eugen Pora” vor vizita Centrul de zi al Asociației AutismTransilvania (str. Gh. Marinescu nr. 86), unde vor viziona un film tematic și vor afla maimulte despre comportamentul copiilor cu tulburări din spectrul autist. Elevii vor participa și la un atelier de lucru manual cu tema ”Albastru”, culoarea oficială a zilei de 2 aprilie.

Seara, între orele 20.00 și 21.00 copiii care fac terapie în cadrul asociației, însoțiți de rude și prieteni, vor împărți materiale informative despre autism și baloane albastre în fața Cazinoului din Parcul Central. Ei vor invita trecătorii să semneze adeziunea pentru susținerea unui nou proiecte de lege pentru copiii cu dizabilități.

Clădirea Cazinoului din Parcul Central va fi iluminată în albastru, cu sprijinul Energobit și al Primăriei Cluj-Napoca, iar participanții vor lansa baloane albastre cu heliu. Apoi, holul Cazinoului va găzdui o expoziție cu lucrări în albastru realizate de grădinițele și școlile partenere și activități pentru copii.

Săptămâna se încheie cu activitatea organizată împreună cu United Way România, ai cărei voluntari vor găti vineri, la centrul de zi al AAT, împreună cu copii beneficiari ai asociației.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts