Cinci ani de teatru “Viceversa”

Cultură Din oraş

Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 8-10 mai, prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru “Viceversa”.

Evenimentul marchează împlinirea a 5 ani de existenţă a trupei de teatru “Viceversa”, din cadrul Liceului “Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.

Festivalul doreşte să atragă tineretul spre teatru. Acesta va fi susţinut de trupa “Arca Lui Noe” din Bucureşti, coordonată de Alexandru Robert Nagy, de trupa cu acelaşi nume din Cluj, grupul “Erra” din Ploieşti, trupa “Faţă în faţă” a Colegiului Naţional “George Coşbuc” şi de reprezentanţii Liceului Teoretic “L.Blaga” Cluj-Napoca.

Cu ocazia festivalului va avea loc proiecţia filmului “Doar o viaţă până la moarte”, în regia lui Rudolf Herţeg, directorul artistic al acestei prime ediţii.

“Vor avea loc  ateliere de dezbateri, cu trupele de teatru care sunt implicate în spectacole. Aici, vor participa  cunoscuţi actori şi profesori de teatru de la facultatea de profil a Universităţii Babeş-Bolyai pe teme referitoare la creaţia şi scriitura de teatru şi mai ales la formulele de punere în scenă a pieselor de teatru, dar şi despre atitudinea pe care trebuie să o abordeze faţă de teatrul contemporan, faţă de teatrul deceniilor anterioare, faţă de teatrul din repertoriul universal”, a declarat Dan Brudaşcu, directorul Casei Municipale de Cultură Cluj-Napoca.

Simona Sauca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts