Canalul Morii reamenajat pentru clujeni

Administraţie Din oraş

Canalul Morii, situat între strada Regele Ferdinand şi Piaţa Mihai Viteazul, va deveni zonă de promenadă, aici putând fi amplasate ulterior şi teraseCanalul Morii, situat între strada Regele Ferdinand şi Piaţa Mihai Viteazul, va deveni zonă de promenadă, aici putând fi amplasate ulterior şi terase.

Municipalitatea a primit studiul de fezabilitate şi proiectul de amenajare din partea societăţii Bogart, câştigătoarea contractului de proiectare. Valoarea investiţiei este de aproximativ 3,5 milioane de lei, banii provenind de la bugetul local.

Vor fi construite „ziduri de sprijin din beton armat pentru maluri, se va acoperi fundul albiei şi se va monta o balustradă de protecţie pentru pietoni. De asemenea, se vor desfiinţa locurile de parcare pentru a fi pavate, după care se va reabilita strada pentru maşini”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Boian Raimonda.

Lucrările de amenajare se vor derula în mai multe etape, pe perioada unui an. Pentru a putea demara licitaţia şi începe lucrările, Primăria trebuie să obţină avizul de la Comisia de Monumente Istorice.

Volosciuc Iuliana

Foto: Becheş Iulia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts