Chupi, Mandinga: “Toate premiile pe care le avem sunt datorită fanilor, iar noi existăm datorită lor” [audio]

Divertisment UBB Radio

Mandinga, trupă formată în urmă cu 10 ani exclusiv din muzicieni profesioniști, își lansează miercuri noua identitate. Sub un logo nou și un motto sugestiv – “Playing happiness”, Mandinga le aduce fanilor formula magică a unui show complet. De la versuri și ritmuri care te prind, până la dansuri care ți se întipăresc în minte și o explozie de energie pe scenă.  

 Mandinga a reprezentat România în finala Eurovision 2012, a câştigat mai multe premii pentru interpretare live și a devenit în acest an un veritabil ambasador al României, fiind solicitată pentru concerte în toate colțurile lumii. Printre altele, hitul “Zaleilah” a obținut Discul de Aur pentru descărcările digitale, iar trupa a primit titlul de “cel mai bun show live” din România la Premiile Muzicale Românești și  “best performance” la Romanian Music Awards 2011.

“Mandinga înseamnă șapte oameni pasionați de muzică, dedicați complet celor în fața cărora cânta. Cu fiecare concert pe care îl susținem ne propunem să aducem fericirea și optimismul în sufletele ascultătorilor noștri. «Playing happiness» este ceea ce ne definește iar acum ne bucurăm să avem un motto care să rezume starea de spirit pe care ți-o dă o piesă Mandinga atunci când o asculți”, spune Alex,  membru fondator Mandinga.

 Mandinga susține în acest moment patru tipuri de show unice pentru piața românească dar și pentru cea internațională: “Club de Mandinga”, unde sunt incluse piesele de pe noul  album  și interpretări într-o manieră originală a unor hituri, “Mandinga live cinema”, singurul spectacol al unei trupe în care propriul documentar, realizat de Alex Burcea, se îmbină cu muzica live, “Mandinga Balkan Social Club”, dedicat iubitorilor de muzică balkan salsa și “Mandinga latin jazz”, o explozie de culoare pentru urechile fine. 

 

Chupi, basistul trupei, ne spune mai multe despre planurile trupei Mandinga.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/10/Interviu-Chupi-Mandinga-2.mp3] 

 

Reporter: Felicitări pentru premiul Best On-line Trilulilu. Cât de mult înseamă pentru voi acest premiu?

Chupi: Pentru noi orice premiu e binevenit, de-a lungul celor 10 ani am câștigat ceva premii și sper să nu ne oprim aici. Chestia asta e datorează numai fanilor noștri. Toate premiile pe care le luăm sunt datorită lor și asta contează foarte mult; oriunde cântăm, pe unde avem vreun eveniment, ne facem cât mai mulți prieteni de fapt, nu sunt fani, sunt prieteni și toate premiile sunt pentru ei.

 

R. : Papi Chulo a fost filmat în Azerbaijan și Grecia. Cum l-au primit fanii din aceste țări?

C. : Surprinzător de bine. Nu ne-am așteptat să aibă o așa reacție și oamenii din Baku, pentru că acolo am fost primiți foarte, foarte bine, iar în Grecia am avut o cântare în Creta, iar filmările au avut loc la o casă foarte frumoasă. Pe Youtube și pe celelalte rețele de socializare au fost păreri bune, fapt ce ne bucură foarte mult.

 

R. : Cum v-ați simțit la filmări?

C. : A fost puțin obositor, dar după cum ați văzut au fost niște cadre foarte frumoase, am filmat pe un yacht, am filmat la o casă foarte, foarte frumoasă, la piscina casei. Au fost filmări unice.

 

R. : Fanii din Azerbaijan vă plac foarte mult. Dacă vi s-ar propune să reprezentați țara lor la Eurovision, ați accepta?

C. : Nu prea avem cum, pentru că în momentul în care te înscrii în cursa aceasta, cel puțin solistul trebuie să fie din țara respectivă. E destul de grea întrebarea, pentru că eu cred că nicio țară nu vrea să fie reprezentată de altă țară, de membrii din altă țară. La noi a fost un caz special, cubanezii deja sunt români. Noi am fost ca niște dansatori, dar cred ca voce, ca și solist nu cred că ar fi posibil așa ceva.

 

R. : Credeți că reprezentarea României la Eurovision a fost o rampă de re-lansare pentru voi?

C. : Să zicem… A fost o rampă de lansare pentru noi pe plan internațional. Se vede clar că acum avem susținători și din afara țării. E un pas pe care ne-am dorit să-l facem, să fim cunoscuți și pe plan internațional. Chestia asta ne-a luat prin surprindere puțin, pentru că, la început, când am lansat Zaleilah nu a fost pentru Eurovision, dar fanii au fost alături de noi și ne-au sfătuit să o înscriem și iată că am ajuns și acolo. Cei mai mulți artiști plănuiesc chestia asta cu foarte mult timp înainte și e foarte greu de ajuns acolo, e foarte greu.

 

R. : Acum, la jumătate de an cum priviți experiența de la Baku?

C. : Cu plăcere! Ne aducem aminte cu plăcere! Dacă am putea da punțin timpul înapoi am da și mai mult. Oricum noi ne-am străduit și ne-am dat toată silința să iasă cel mai bine. Că am luat locul 12 asta e, dar știi cum e în România, chiar dacă am fi luat locul 5 tot s-ar fi găsit cineva care să comenteze. Nu ai cum să mulțumești pe toată lumea și să fii plăcut de toată lumea.

 

R. : Ați mai repeta experiența de la Baku?

C. : Curând nu. Pentru că e o presiune foarte, foarte mare, plus că trebuie să ai o piesă de Eurovision.

 

R. : Crezi că Suedia a avut acest lucru?

C. : Da! Cu siguranță. Eu cred că a fost singurul an în care s-a știu clar cine o să câștige. Asta nu înseamnă că au fost concurenți slabi, au fost concurenți foarte, foarte buni, dar se știa că Loreen avea să câștige. Îți poți da seama și de vizualizările de pe Youtube, ea avea foarte multe vizualizări la clipurile postate acolo. Noi, la un moment dat eram, asta ne-a bucurat extrem demult, în opinia presei prezente acolo pe locul 2. Era un tabel în incinta sălii de spectacol unde presa vota, iar noi, am ajuns pe locul 2 în opinia lor. Presa din afară a vorbit numai de bine, pe când cea din România… Asta e. E normal… Sincer, nici noi nu ne așteptam la locul 12. Credeam că vom fi printre primii 10.

 

R. : Dacă ar fi o posibilă colaborare între voi și un concurent de la ediția de anul acesta din Baku, pe cine ați alege și de ce?

C. : Cred că am alege-o pe reprezentanta lor, pe Sabina Babayeva. Cântă foarte bine, noi suntem foarte bine primiți în Azerbaijan și chiar ne cunoaștem cu ea.

 

R. : O s-o aveți invitată la un concert de-al vostru?

C. : Se poate. Poate managerul nostru o să aranjeze chestia asta și chiar ne-am bucura.

 

R. : Zaleilah, Papi Chulo și Sufletul zâmbea. La ce surprize să se mai aștepte fanii?

C. : Mandinga se reinventează de la an la an. Tot timpul pregătim ceva nou. Am mers pe rețeta asta Papi Chulo – Zaleilah pentru că ni s-a potrivit pentru că noi suntem o trupă energică. Acum, la sfârșitul lunii octombrie vom lansa noul site, alături de noul slogan, Mandinga – Playing happiness, pentru că asta inspiră Mandinga când e pe scenă, inspiră bucurie. Și Sufletul zâmbea e o piesă foarte frumoasă, compusă de Alex, în limba română, care tot așa, are foarte multe vizualizări pe Youtube.

 

R. : Pe scenă aveți un concept unic în România, 4 tipuri de show, de unde aveți atâta energie?

C. : Energie… Noi facem muzică cu plăcere și întotdeauna ne-a plăcut să combinăm stilurile, să facem ceva nou. Avem Latin Jazz, avem Balkan Social Club, Club de Mandinga și Mandinga Cinema, muzica din acel film de 10 ani, în care se prezintă toată istoria trupei Mandinga. E un film care chiar te prinde și te ține acolo. E o chestie chiar interesantă. Acolo se vede exact cum a parcurs trupa cei 10 ani, ce schimbări au fost prin ce bucurii, tristeți și realizări am trecut. Și nouă, celor care suntem aici, în interior ne-a plăcut foarte mult. (n.r. documentarul a fost lansat la TIFF, ediția din acest an din Cluj-Napoca.)

 

R. : Pe când un concert în Cluj?

C. : Sincer, noi nici nu știm măcar când avem următorul concert. Ne anunță managerul nostru, Sergiu, noi mai mult ne preocupăm mai mult de partea asta de repetiții, de show, ca totul să iasă bine. Ce urmează ca și cântări, Sergiu nu ne spune, cu 2 săptămâni înainte, să zicem. Multe nu sunt confirmate, și așa nu ne zice. Cât despre un concert în Cluj, nu știu, dar ne dorim foarte mult să ajungem la Cluj, pentru că publicul de aici e foarte primitor și are un vibe foarte bun.

 

R. : Un mesaj pentru fanii clujeni…

C. : No, veniți mă la concert că-i foarte fain! Mandinga vă pregătește un show, pe care, dacă-l vedeți după ce plecați de la show, o să fiți mai fericiți. Vă așteptăm la concert.

 ___________

Andrei Faur

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts