Cererile de arestare ale lui Şova şi Vâlcov se votează în şedinţa Senatului

Infracțiuni Politic

senatul

Astăzi are loc şedinţa în care membri Senatului urmează să voteze cererile de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive pentru senatorii PSD, Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este şi cel care va conduce şedinţa de astăzi. Din totalul de 168 de senatori, s-au prezentat la şedinţă doar 133, anunţă Mediafax.ro.

În data de 19 martie, DNA a solicitat aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea celor doi suspecţi. Vâlcov este acuzat pentru trafic de influenţă, fiind suspect că ar fi intervenit în atribuirea unor contracte către un om de afaceri din care ar fi rămas cu 20% din sumele încasate.

Comisia juridică a Senatului nu a putut da un vot în favoarea sau împotriva cererii de reţinere şi arestare preventivă a lui Darius Vâlcov marţi, fiind înregistrate cinci voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”.

De asemenea, membri Senatului vor decide astăzi şi asupra cererii de arestare preventivă şi reţinere a senatorului PSD Dan Şova, acuzat de abuz în serviciu.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: Curs de Guvernare

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts