Cel mai bun jucător NHL a fost ales

Sport

Canadianul Connor McDavid a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în NHL. Atacantul canadian al echipei Edmonton Oilers, Connor McDavid în vârstă de 20 de ani a încheiat al doilea său sezon în NHL și a primit trofeul Hart, trofeu care se acordă MVP-ului sezonului. Trofeul a fost înmânat de Wayne Gretzky, considerat cel mai bun hocheist din istorie.

Cu 1.604 puncte, McDavid l-a devansat pe compatriotul său Sidney Crosby, starul echipei Pittsburgh Penguins, cu care a câștigat Cupa Stanley pentru al doilea an consecutiv (1.104 puncte).

Sub conducerea lui Connor McDavid, Edmonton Oilers s-a calificat în acest sezon, după mai bine de un deceniu, în playoff-ul NHL, unde a fost eliminată însă în turul al doilea de Anaheim Ducks (3-4).

McDavid este al treilea jucător din istoria NHL declarat MVP înainte de împlinirea vârstei de 21 ani, după Gretzky și Crosby.

El a primit, totodată, trofeul Art Ross, rezervat celui mai prolific jucător al sezonului, pentru cele 100 de puncte acumulate (30 de goluri și 70 de pase decisive).

 – Ovidiu Băncilă / Sursa fotografiei: NHL.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts