Cei trei moţi-salvatori din Apuseni au devenit „cetăţeni de onoare” ai judeţului Cluj

Social

În urma votului unanim exprimat de către consilierii judeţeni,  Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu şi Gheorghe Trif au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai Clujului în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Consiliului Judeţean, în data de 31.01.14, ora 15:00.

galerie-foto-cei-trei-salvatori-din-apuseni-au-primit-titlul-de-cetateni-de-onoare-ai-judetului-cluj

În cadrul ceremoniei publice organizate, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, împreună cu vicepreşedintele Ioan Oleleu au oferit distincţii în semn de recunoştinţă faţă de curajul de care au dat dovadă cei trei moţi în timpul acţiunii de  salvare a victimelor din Munţii Apuseni.

Potrivit declaraţiilor Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uroianu „Sătenii din comuna Horea au reuşit o performanţă cu adevărat excepţională, reuşind să ajungă la locul accidentului în doar 90 de minute, după ce au parcurs pe jos aproximativ trei kilometri în condiţii extrem de vitrege, noaptea, prin pădurea deasă, înfruntând ceaţa densă, ploaia rece ca gheaţa şi zăpada care în multe locuri ajungea până la brâu. Odată ajunși la locul accidentului, cei trei salvatori le-au oferit propriile haine victimelor care se aflau la un pas de şoc hipotermic, după care i-au transportat cu tărgi improvizate, până la drumul unde se aflau mașinile de teren ale localnicilor şi ale SMURD-ului”.

De asemenea, în cadrul ceremoniei au mai fost înmânate diplome de merit Clubului Sportiv Transylvania Off-Road pentru implicarea voluntară şi solidaritatea oferită în timpul acţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic , echipajului SMURD Cluj  şi echipei de medici, asistenţi şi paramedici a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă .

La ceremonie au participat consilieri judeţeni, primari, personalităţi ale vieţii publice locale şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor implicate în cautarea şi salvarea victimelor accidentului aviatic din 20 ianuarie 2014, în urma căruia 2 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 5 au fost salvate.

– Gherman Andrada și Csaszar Noemi / Sursa fotografiei: www.monitorulcj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts