Cei mai prietenoși fluturi captează atenția clujenilor

Din oraş

Toți cei pasionați de lumea inedită a fluturilor au posibilitatea de a participa la o expoziție de fluturi tropicali vii, începând din 1 mai până în 30 iunie.

Expoziția a avut loc în centrul comercial Polus Centre, în incinta FlowerTime.

1500 de oameni au vizitat deja expoziția, adolescenți, părinți împreună cu copiii lor. Această expoziție are ca scop aducerea clujenilor mai aproape de natură și de lumea fascinantă a fluturilor.

” Expoziția prezintă între 200 și 250 de specii de fluturi tropicali, aduși din Africa, Asia, America Centrală și America de Sud. În cadrul expoziției încercăm să le oferim fluturilor condiții cât mai propice pentru ca aceștia să trăiască mai mult. Unele specii trăiesc trei, patru zile, altele o lunã sau chiar mai mult.”,

a declarat unul dintre organizatori.

”Condițiile ideale pentru ei sunt căldura, care trebuie să fie suficientă, 25 de grade Celsius, umiditate mare și să nu uitãm ce este extrem de importantă, lumina solarã. Fluturii nu se hrãnesc dacã nu au lumină solară. Ei au nevoie să simtă razele soarelui pentru a fi activi.”

”Unele specii se hrănesc cu nectar, altele cu polen de pe flori, altele cu fructe cum ar fi  portocale, banane, kiwi ceea ce ar găsi în mod normal în habitatul lor. O să avem și renumitul fluture Murpho alb și multe alte specii colorate care cu siguranța vor capta atenția tuturor.”

Evenimentul este organizat de Perform Event. Este prima expoziție de acest gen în Cluj-Napoca. “Butterfly Land” este dechis zilnic până în data de 30 iunie, între orele 10:00 – 20:00. Prețul biletului este de 10 lei pentru adulți, iar pentru elevi și studenți prețul este de 7 lei.

Dora Bartha / Sursa fotografiilor: Dora Bartha

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts