Ceață deasă în București și alte 11 județe din țară

Meteo

Pe drumurile nationale, inclusiv autostrazile A1, A2 si A3, s-a inregistreaza ceata densa in aceasta dimineata

Județele afectate de ceața au fost  Harghita, Covasna, Alba, Vrancea, Botoşani, Galaţi, Bacău, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, dar şi Bucureşti, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Condițile de ceața au fost prezente intre orele 7.00 si 10.00, care a determinat vizibilitate redusa local 200 de metri şi izolat sub 50 de metri precum si intensificari ale vantului, care au depașit la rafala 60 km/h, iar la munte 90 km/h.

Ceața densa nu a creat probleme in desfașurarea traficului si s-a putut circula in condiții normale, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Romane.

Pentru evitarea accidentelor, Poliția le recomanda conducatorilor ca pe timp de ceața sa evite manevra depașirii fara o asigurare temeinica; sa fie cat mai prudenți; să-şi cupleze centurile de siguranţă; să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum; să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic; să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Astazi temperatura aerului va fi mai ridicata decat in mod normal la aceasta data, maximele vor fi  cuprinse între 16 şi 23 de grade şi minime între 5 şi 15 grade.

Maine, temperatura aerului va marca o scadere in regiunile nordice, vestice si centrale, insa in celelalte zone se va menține mai ridicata decat in mod normal. Vor fi prezente ploi slabe si  innorari in sud-est şi în zona de munte , in  rest izolat, potrivit Mediafax.

_____________________

Algeorge Victoria Nicoleta

Bârnă Ancuța Daniela

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts