Cea mai mare actiune de sterilizare a animalelor demarează la Cluj

Social UBB Radio

„Maratonul sterilizarilor” este o acţiune prin care se doreşte sterilizarea câinilor şi a pisicilor din Cluj-Napoca în vederea combaterii înmulţirii lor necontrolate. Astfel, în perioada 21-24  iulie în Cluj-Napoca şi 25-28 iulie în Turda vor fi sterilizaţi gratuit 800 de câini si pisici, fie că este vorba de animale de companie sau de animale abandonate.

Pentru a beneficia de sterilizarea gratuită a animalelor, doritorii trebuie doar să facă o programare. Programarea se poate face la numerele de telefon: 0749-189375 şi 0724-323801. Sterilizarea efectivă va avea loc în Centrele Sanitar Veterinare din Iris şi Floreşti, între orele 9.00 şi 18.00.

Sterilizarea  este o incizie mică, cu fire de sutură resorbabile, care nu provoacă dureri sau complicaţii ulterioare. În 2-3 ore de la efectuarea inciziei, animalul se poate deplasa deja pe propriile picioare.

”În primul rând, animalul nu se mai înmulţeşte, persoanele scăpând de grija puilor pe care nu reuşesc să-i plaseze. Apoi, sunt eliminate problemele de sănătate legate de afecţiunile genitale (infecţii, chisturi, tumori). Incidenţa unor astfel de probleme este de peste 70% pentru animalele nesterilizate după vârsta de 5 ani”, ne explică Petre Ştefan, medic veterinar şi membru al ”Romanian Animal Rescue”,.

Această acţiune a luat fiinţă în urma colaborării dintre ”Romanian Animal Rescue” cu ”APPA NUCA”, ”Arca lui Noe”, ”Blăniţe în pericol” şi ”Trei Fraţi pătaţi”.

__________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts