CCR a decis: Legile salarizării şi cea a bugetului de stat pe 2011 sunt constituţionale

Politic Social

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins, marţi, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, se arată în comunicatul de presă remis de CCR. Sesizarea de neconsitutionalitate a fost formulată de PNL şi depusă joi la Curtea Constituţională.

Ca urmare a acestei decizii este considerată constituţională şi legea Bugetului de stat pe anul 2011, lege ce a fost fundamentată pe cea a salarizării.

În ceea ce priveşte Legea educaţiei naţionale, în privinţa căreia au fost formulate obiecţii de neconstituţionalitate de către preşedintele Senatului, respectiv de un număr de 108 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Alianţei politice PSD + PC şi Grupului parlamentar al P.N.L., Curtea Constituţională a amânat pronunţarea pentru data de 4 ianuarie 2011.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană acuză faptul că Legea educaţiei naţionale a fost considerată adoptată, în ciuda faptului că acest proiect de lege a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, în urma deciziei Birourilor Permanente Reunite. Tot în sesizarea de neconstituţionalitată este menţionat şi faptul că în data de 14 decembrie camerele reunite au decis să considere Legea educaţiei ca fiind adoptată prin procedura angajării răspunderii. Astfel, susţine Mircea Geoană, Legea se plasează în afara oricăror reguli procedurale constituţionale şi regulamentare, iar în mod special se află în afara regulilor constituţionale prevăzute în ceea ce priveşte angajarea răspunderii Guvernului.

_______

Mara Rusu

Foto: livenews.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts