ANOSR atacă Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret

Educaţie Politic

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) protestează faţă de tăierea taberelor gratuite ce erau oferite de două ori pe an pentru studenții cu cele mai bune rezultate la învățătură.

ANOSR susţine că Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) singura autoritate din România ce are drept scop sprijinirea şi încurajarea tinerilor, nu este capabilă să facă demersuri pentru protejarea drepturilor lor.

Motivele invocate de reprezentanţii studenţilor sunt:

  • NU a reuşit să gestioneze singura activitate cu rezultate reale pentru studenţi: taberele (implementarea defectuoasă a taberelor de vară şi lipsa TOTALĂ a taberelor de iarnă), activitate cu o vechime de peste 10 ani.
  • NU are nicio politică în domeniul tineretului şi niciun studiu implementat pe nevoile tinerilor; ANST ar trebui să cunoasca nevoile tinerilor şi să acţioneze înspre soluţionarea lor mai ales că zonă de tineret este prioritară inclusiv la nivel european.
  • NU are niciun proiect naţional major PROPRIU şi de impact în rândul studenţilor. În contextul în care această instituţie ar trebui să dezvolte politici de tineret, nici până acum, ANST nu desfăşoară vreun proiect iniţiat în totalitate de către aceasta şi care să răspundă vreunei nevoi.
  • NU există o persoană care să raspundă de zona de studenţi. De când s-a înfiinţat până acum, ANST nu are angajaţi cu atribuţii clare sau cu putere decizională pe zona de studenţi/tineret.

În shimb, ANST susţine în răspunsul adresat ANOSR că “Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret nu a primit nici-o solicitare din partea organizaţiilor studenţeşti privind organizarea taberelor studenţeşti de iarnă.”

În aceste condiţii, ANOSR a hotărât să îi scrie o scrisoare oficială chiar primului ministru Emil Boc.

“Având în vedere că are un număr de 165 de angajaţi şi un buget aproximativ de 1 milion de euro numai în fondul de salarii, având în vedere incapacitatea MECTS de a gestiona situaţia, ne adresam Primului Ministru pentru a solicita ANST un raport de activitate care să cuprindă rezultatele pe care instituţia le-a avut pe segmentul de tineret. Dacă suspiciunile noastre se adeveresc, solicitam propunerea unor serii de acţiuni care au în vedere, la nivel instituţional, îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţilor pe zona de studenţi/tineret în România.”, susţin reprezentanţii ANOSR.

Citeşte şi:

Studenții nu vor mai primi tabere gratuite

OSUBB reacţionează la tăierea taberelor studenţeşti

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts