Cazurile de coronavirus din Marea Britanie, în continuă creștere

Internaţional UBB Radio

Guvernul Marii Britanii confirmă ca din 113,777 teste utilizate, 14,543 dintre acestea au fost declarate pozitive. O creștere  de aproape trei mii de cazuri noi în 24 de ore.

S-au raportat 181 de decese în ultimele 24 de ore, ajungând la numărul total de 759 conform site-ului oficial guvernamental al Marii Britanii. Pacienții aveau vârste cuprinse între 29 și 98 de ani, toți având probleme de sănătate preexistente, conform oficialilor de sănătate. Primul Ministru Boris Johnson a anunțat că și el este infectat, intrând în carantină începând cu data de 27 martie 2020.  De asemenea, Ministru Sănătății Matt Hancock a anunțat vineri că și el este infectat cu coronavirus.

Luni seară, Johnson a anunțat că în cazul în care numărul de persoane infectate crește alarmant de mult, sistemul medical nu îi va face față, iar numărul de decese va crește, nu doar din cauza virusului, cât si a altor boli. Pentru a păstra situația sub control, pompierii britanici vor livra mâncare, medicamente, vor conduce ambulanțele și vor prelua cadavrele în timpul epidemiei de coronavirus. „

Pompierii și personalul de control au intervenit întotdeauna atunci când publicul a fost în pericol, iar această criză nu este diferită “, a declarat, vineri (27 martie), șeful Uniunii Brigăzilor de pompieri, Matt Wrack.

Sursa: BBC

Andreea Buliga

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts