Cartierul Gheorgheni va avea o nouă bază sportivă din 2014

Administraţie Din oraş
O nouă bază sportivă și de agrement urmează a fi amenajată de Primăria Cluj-Napoca în cartierul Gheorgheni, în zona actualului cartodrom.  Suprafața alocată acestui parc este 9,4 hectare, iar costurile investiției sunt estimate între 1 și 2 milioane de euro.
Primarul Emil Boc a precizat că această bază va include un teren de fotbal, unul de baschet, de tenis de câmp sau de masă, o pistă de atletism, un skatepark, un patinoar și perete de escladări. Spațiul alocat parcului sportiv aparține Primăriei municipiului Cluj-Napoca, iar accesul în baza sportivă nu va necesita taxe deoarece construirea ei se va face din banii publici.
„Primăria nu urmărește să își recupereze investițiile, să obțină profit. Este o bază sportivă cu destinație prin excelență clujenilor și publicului larg.[…]Scopul nostru este să oferim clujenilor o alternativă de pretrecere a timpul liber într-un cadru natural și cu dotări corespunzătoare.”, a declarat primarul.
Proiectul va începe anul acesta, iar prima fază este realizarea unor studii geo-topo și de fezabilitate. Cea de-a doua fază include licitația pentru proiectare și execuție, iar ultima fază este de implementare și realizare a proiectului programat pentru anul 2014.
În cadrul aceluiași proiect va fi inclusă și reînoirea infrastructurii adiacente zonei și anume reabilitarea drumului și construirea de spații de parcare.
Edilul a menționat că dacă Ministerul Dezvoltării va susține realizarea unui bazin de polo acesta va fi integrat în spațiul destinat viitoarei baze sportive și de agrement.
 _____________

Kristina Csaszar

Alina Bejinariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts