Carne de cal aruncată în lacul Tarnița

Din oraş

Aproximativ o tonă de carne congelată a fost descoperită aruncată în lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară Cluj declenşând o anchetă în acest caz.

Peste 30 de saci cu carne au fost găsiți atât pe mal cât și în lacul de acumulare de la Tarnița. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare (DSP) Cluj au fost acuzaţi de către prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, că nu și-au făcut treaba. Acesta a cerut verificarea „la sânge” în cazul depozitelor şi a procesatorilor de carne din judeţ, potrivit citynews.ro.

În emisiunea Ediție specială de la Transilvania Live, Iosif Zăgrean, vicepreședinte pe probleme de sănătate la PSD, a precizat că Poliția Comunitară ar fi trebuit să asigure paza în proximitatea lacului Tarnița, mai ales că acesta este o sursă de apă potabilă pentru județul Cluj. „Lacul Tarnița este o sursă de apă potabilă pentru județul Cluj, și cred că ar trebui monitorizată mai bine din punct de vedere al pazei, pentru că nu s-a aruncat o sacoșă, ci s-a aruncat o cantitate mare”.

De asemenea, Vuşcan a declarat că locurile de muncă ale inspectorilor de la DSV sunt în pericol dacă în urma investigațiilor rezultă faptul că au fost și ei implicați.

Probe din carnea găsită în lac au fost trimise la București, pentru a se afla ce fel de carne este, deoarece la Cluj nu există un laborator specializat, iar restul urmează să fie dusă pentru incinerare la SC Protan Dej.

 

__________________

Bârnă Ancuța Daniela

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts