Caravana GAUDEAMUS a ajuns în inima Ardealului

Din oraş UBB Radio

Cea de-a XIV-a ediţie a târgului de carte GAUDEAMUS îi aşteaptă pe cei dornici de lectură în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

La deschiderea evenimentului care a avut loc astăzi şi care durează până pe 21aprilie au fost prezenţi preşedintele de onoare al ediţiei din acest an, academicianul Ioan Aurel Pop, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din Cluj, Irina Petraş precum şi primarul Municipiului Cluj-Nopoca, Emil Boc.

Ediţia 2013 a Târgului GAUDEAMUS se înscrie în seria care marchează dubla aniversare din acest an: 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio şi 20 de ani de la debutul Programului LECTURA, odată cu prima ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură.

„Târgul GAUDEAMUS, carte de învăţătură este deja o întâmplare tradiţională.  Prin urmare, are şi Caravana GAUDEAMUS o inimă care se numşte Radio România, inima ei se numeşte editori, scriitori. Să-i facem loc noului, surprinzătorului, diferitului, să ne recunoaştem pe noi şi să cunoaştem lumea”, a afirmat Irina Petraş.

La acest târg de carte intrarea este liberă şi  poate fi vizitat de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, respectiv duminică, în intervalul 10.00 – 14.00 unde se găsesc cărţi atat din literatură română cât şi străină, cărţi pentru copii dar şi cărţi ştiinţifice de la diverse edituri.

De exemplu, „editura Cetatea de Scaun are în general cărţi de istorie si promovăm tinerii. Ca reduceri undeva între 30 până la 70%, reducerile depind de titlu”, a declarat un reprezentant al editurii Cetatea de Scaun, Stan Florin Claudiu.

De asemenea, la Editura Academia de Studii Economice din Bucureşti ”cărţile au o reducere de 10% pentru toate titluruile”, a afirmat Simona Buşoi.

“Este o mare plăcere să fii în centru cetăţii şi să ai cartea de partea ta”, a precizat pimarul Emil Boc. Totodata, el a mai afirmat ”că am sprijinit şi vom sprijini în continuare tot ce înseamnă acte de cultură în municipiu.”

[flagallery gid=75 name=Gallery]

____________________

Victoria Nicoleta Algeorge

Foto: Alexandra Onita

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts