Campania ,,Vreau să fiu bine!” a adus ,,Marșul Roz” la Cluj

Din oraş Eveniment

Mars

Luni, 25 mai, în Parcul Central din Cluj-Napoca a avut loc evenimentul „Marșul Roz” , din cadrul campaniei „Vreau să fii bine!”, campanie publică ce are ca  scop informarea privind modalitățile de prevenire a cancerului la sân.

Mădălina Boțu, Andreea Bara, Simona Boacă sunt cele 3 studente ale  Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării care au inițiat campania, după observarea faptului că nu există campanii locale menite să informeze femeile asupra cancerului la sân sau care să le încurajeze să acorde mai multă importantă și atenție acestui aspect al vieții lor.

,,În cadrul acestei campanii s-a putut vorbi deschis despre modul cum se realizează o autoexaminare, de câte ori este indicat un control medical și cât de important este realizarea unui screening. Scopul campaniei ,,Vreau să fiu bine!” este ca  tinerele să învețe cum să își prețuiască feminitatea, cum să aibă grijă de ele ca să fie bine”, a declarat Mădălina Boțu, una dintre inițiatoarele campaniei.

Evenimentul „Marșul Roz” dorește să informeze, fiind considerat ca un semn de alarmă.  Luarea unor măsuri precum autoexaminarea și vizita la un medic de specialitate poate ajuta femeile să depisteze din timp o problemă de sănătate extrem de gravă, în unele cazuri să și trateze. În cadrul evenimentului, sponsorului oficial al campaniei, Avon Cosmetics, va oferi un număr de 10 mamografii gratuite participantelor.

Cancerul de sân este o problemă gravă deoarece afectează în număr mare femeile neinformate. Această problemă mondială nu se limitează doar la aspectul fizic, ci poate avea și consecințe psihice. Una din 6 femei din România este diagnosticată cu cancer de sân, iar două din trei cazuri sunt depistate în stadii avansate ale bolii când, din păcate, este prea târziu. În 27 mai fetele au ajuns în cadrul FSPAC să informeze și motiveze, iar joi dimineață vor fi în studioul UBBRadioOnline, la emisiunea ,,Matinal Diminențial” relatând despre impactul și obiectivele campaniei.

Doina Stina / Sursa Foto: Pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/1436651886651200/

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts