Campania UBB „10 lei în 10 zile” a strâns peste 16.000 de lei pentru Serviciul de Ambulanță Cluj

UBB Radio UE

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a strâns peste 16.000 de lei pentru Serviciul de Ambulanță Cluj, în cadrul campaniei umanitare „10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi”.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Universității, campania umanitară „10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi” inițiată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB în parteneriat cu Fundația Alma Mater Napocensis a reușit să strângă peste 16.000 de lei pentru sprijinirea Serviciului de Ambulanță Cluj.

Sumele donate de membrii comunității UBB vor fi redirecționate, în următoarele zile, către Serviciul de Ambulanță Cluj, instituție aflată în prima linie în ceea ce privește intervențiile medicale și lupta împotriva combaterii noului coronavirus.

Campania inițiată de membrii comunității UBB (studenți, cadre didactice și alte categorii ale personalului) s-a desfășurat în perioada 8-18 aprilie în parteneriat cu Fundația Alma Mater Napocensis, iar suma minimă pentru donații a fost de 10 lei, banii strânși venind în ajutorul Serviciului de Ambulanță Cluj, se arată în comunicatul de presă transmis de instituție.

Potrivit documentului citat, decanul FSEGA, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață a declarat că acțiunile de susținere a comunității și ale celor din linia întâi vor continua:

„Am inițiat campania 10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi încercând să ajutăm fără a pune o presiune extrem de mare asupra celor care doresc să se implice prin donații. Ne bucură faptul că, și de această dată, comunitatea UBB a dat dovadă de spirit de solidaritate și sperăm că nu ne vom opri aici, pentru că, în aceste momente, mai mult decât oricând, e nevoie de implicarea tuturor”.

Comunicatului amintește că, UBB este preocupată de informarea corectă a comunității, astfel, site-ul Universității găzduiește în această perioadă, o secțiune dedicată special informării cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19 (https://www.ubbcluj.ro/ro/infoubb/covid19/).

Sursa: Facebook FSEGA

Cătălina Hui

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts