Camere video de supraveghere funcţionale în Cluj-Napoca

Administraţie

Camere video de supraveghere funcţionale în Cluj-NapocaPrimarul Sorin Apostu împreună cu reprezentanţii Poliţiei Cluj au făcut astăzi o prezentare a modului în care funcţionează sistemul de supraveghere al oraşului prin camere video.

Cele 25 de camere funcţionează în prezent şi oferă imagini din zece puncte din oraş, printre care principalele intersecţii dar şi intrările şi ieşirile din oraş. Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea sistemului informatic integrat pentru servicii online în Cluj-Napoca a fost aprobat astăzi în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Proiectul doreşte să ducă la „informatizarea Primăriei, care să fie una modernă, online, accesibilă tuturor cetăţenilor în care, de acasă, să se poată face înregistrări de dosare şi cereri de  documente iar în acest fel să scurtăm şi să reducem cât mai mult birocraţia” a declarat primarul Sorin Apostu.

Scopul proiectului este acela de a creşte siguranţa circulaţiei şi presupune crearea unei retele de telecomunicaţii la nivelul municipiului care să transmită imaginile către dispeceratul Serviciului de Siguranţa Circulaţiei din Primăria Cluj-Napoca.

Iuliana Volosciuc

Foto: arhiva UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts